Internationaal Bezoekersprogramma

Deelname aan internationale bezoekersprogramma’s is een effectieve manier voor makers om hun bekendheid te vergroten en wereldwijd hun werk te promoten.

internationale kansen voor makers
Deze programma’s bieden makers de kans om in contact te komen met andere makers, programmeurs, podia, producenten en maatschappelijke organisaties wereldwijd. Hierdoor ontstaan mogelijkheden voor nieuwe samenwerkingen, presentaties en een grotere zichtbaarheid op internationaal niveau.

zelf initiatief nemen als maker
Makers kunnen zelf het initiatief nemen om internationaal georiënteerd te raken. Een op maat gemaakt programma, afgestemd op specifieke behoeften en doelen, is daarbij essentieel.

Kalpanarts

Indiase dans met een moderne twist
Opgericht in 2015 door Kalpana Raghuraman (artistiek leider & choreograaf) en Gysèle ter Berg (zakelijk leider & artistic associate), doorbreekt in Nederland het stoffige stigma rond Indiase dans. Het gezelschap onthult het mystieke en veelzijdige van talloze Indiase bronnen op een eigentijdse manier, waarbij live muziek integraal deel uitmaakt van de voorstelling.

ambitie om werk in het VK te tonen
Kalpanarts ambieert om hun werk aan het publiek in het Verenigd Koninkrijk (VK) te presenteren. De samenleving in het VK heeft een sterke verbinding met de Indiase cultuur, wat het werk van Kalpanarts zeer geschikt maakt voor dit publiek.

programma in het VK
Het bezoekersprogramma van Kalpana Raghuraman omvat ontmoetingen met programmeurs, theaters en festivals in Londen, Leicester en Birmingham. Dit biedt kansen voor samenwerking en presentatie van hun unieke Indiase dans met een moderne twist.

 

X_YUSUF_BOSS

bruggen bouwen door dans
X_YUSUF_BOSS, het huis en platform rondom de Groningse choreograaf Mohamed Yusuf Boss. Door dans worden bruggen gebouwd tussen kunstdisciplines en gemeenschappen. De werkwijze is gebaseerd op het hiphopprincipe ‘iedereen leert er één’, waarbij collectief leren centraal staat.

LÍX (Six in Somali): verkenning van biculturele achtergrond
In voorbereiding op de dansvoorstelling LÍX (Six in Somali), waarin choreograaf Mohamed Yusuf Boss zijn biculturele achtergrond verkent, is onderzoek gedaan naar de Somalische gemeenschap in Noord-Nederland. Verhalen zijn vastgelegd in het tijdschrift HIDDEN.

vervolg op HIDDEN: sporen volgen naar Groot-Brittannië
Het plan is om een vervolg te maken op HIDDEN en de sporen te volgen van Somalische mensen die zich van Nederland naar Groot-Brittannië hebben verplaatst. Veel van hen ervaren nog steeds uitdagingen. Waarom kozen ze voor verhuizing en hoe beïnvloeden de problemen de volgende generaties die opgroeien in Groot-Brittannië en Nederland?

verkenning in Londen en Birmingham
Een verkennende reis is gepland om het veld te leren kennen en mogelijke lokale partners te vinden in steden met grote Somalische gemeenschappen, zoals Londen en Birmingham. Het doel is het vinden van coproducenten, samenwerkingspartners en geschikte productie- en speellocaties.


met dank aan
Koen Guiking, Nederlandse Ambassade te Londen

het bezoekersprogramma is mogelijk gemaakt door: